Information

Så fungerar Handgjortfabriken

Kund

För att ta del av alla funktioner på Handgjortfabriken behöver du först skapa ett konto. Detta gör du genom att klicka på Registrera. Du kan välja att antingen registrera dina uppgifter eller logga in direkt med ditt Facebook konto. Det är inget krav att vara registrerad för att genomföra en beställning men du får möjlighet att bland annat spara produkter i önskelistor och lämna omdöme.
Betalning görs direkt mellan dig och säljaren och inga transaktioner sker på Handgjortfabriken. När du genomfört din beställning kontaktas du av säljaren med instruktioner om betalning och leverans.
Om problem skulle öppstå vid beställning så kontaktar du säljaren direkt. Handgjortfabriken agerar enbart mellanhand och hjälper inte till vid eventuella tvister.
Om du är nöjd med din affär får du gärna återkomma med ett omdöme, det uppskattas av både säljaren och andra kunder.
Du kan skapa önskelistor för att spara produkter du är intresserad av men som du kanske inte är redo att köpa än. Skapa en ny önskelista genom att gå till Önskelista i menyn och klicka sedan på ”Skapa Önskelista”. När du visar en produkt kan du välja ”Lägg till i Önskelista” för att spara produkten.

Säljare

Att börja sälja dina produkter på Handgjortfabriken är enkelt. Registrera dig som säljare genom att gå till Bli säljare – Registrera och registrera dina uppgifter. Skriv en utförlig beskrivning om vem du är och vad du gör. När du är färdig skickar du in din ansökan. Din profil måste först godkännas innan du kan logga in, det kan ta upp till 24 timmar innan du får svar på ansökan. När din profil godkänts loggar du in under menyn Bli säljare – Logga in. När du har loggat in måste du slutföra din registrering genom att lägga till en profilbild och en omslagsbild till din butik. Detta gör du under fliken Profil.
När du har loggat in till din kontrollpanel så kan du börja lägga till produkter i din butik. Välj Lägg till Produkt för att skapa en ny produkt. Ange en passande titel, skriv en utförlig beskrivning av produkten och ange en kategori som matchar din produkt. Ladda upp en omslagsbild som representerar produkten. Du har också möjlighet att ladda upp flera bilder för samma produkt som visas i galleriet på produktsidan. Klicka på Visa mer för instruktioner.
Nu finns dina produkter tillgängliga i butiken. När kunden beställer en produkt från dig så får kunden en bekräftelse på beställningen och ett meddelande om att invänta instruktioner från dig. Du får också en bekräftelse när en beställning genomförts och du måste nu kontakta kunden och komma överens om betal- och leveransmetod.
Handgjortfabriken tar en avgift på 10% på alla dina försäljningar. Detta är den ända avgiften vi tar, det kostar inget att lägga till produkter i butiken så du har inget att förlora.
Det är ditt ansvar som säljare att vara medveten om dina skyldigheter till att betala skatt.

Om Handgjortfabriken  • Handgjort

    På Handgjortfabriken köper du varor som är handgjorda direkt av skaparen. Affären är direkt mellan dig och skaparen och Handgjortfabriken tar endast 10% av beloppet.

  • Personligt

    På Handgjortfabriken kan du lära känna skaparen av produkten. Det är extra roligt att köpa en handgjord produkt efter att du har kikat in på säljarens profil och kanske till och med växlat några ord om dennes kära skapelse.

Kontakta